COKLAT PERMATA


 PROSES MEMBUAT COKLAT PERMATA

Bahan-bahan untuk membuat coklat permata :

 
 1. bertih

 
2. Coklat

3. Badam

cara-cara :
Langkah 1 :    Keluarkan coklat, potong dan masukkan ke dalam bekas.


 

  

Langkah 2:     Masukkan ke dalam microwave untuk mencairkan coklat tersebut.


 
Langkah 3 :    Keluarkan coklat dari microwave dan kacau.

Langkah 4 :    Campurkan badam hancur yang telah digoreng dan bertih.



Langkah 5 :    Masukkan ke dalam acuan yang pelbagai bentuk.



Langkah 6 :    Masukkan ke dalam peti sejuk di bahagian ’freezer’.



Langkah 7 :    Setelah beberapa minit ( lebih kurang  5 minit ), keluarkan dari acuan.



Langkah 8 :    Masukkan ke dalam ’cup’.



Langkah 9 :    Masukkan ke dalam bekas yang sesuai.



Langkah 10 :  Coklat tersebut sedia untuk dipasarkan.






No comments: